Näin laajennat vannetanssiympyröitäsi

Vannetanssia voi mainiosti harrastaa yksinkin, mutta harrastaminen on varmasti hauskempaa, jos saa edes silloin tällöin huuppausseuraa. Jos haluat selvittää, onko paikkakunnallasi jo vannetanssitoimintaa tai muita vannetanssijoita, kannattaa ensin tutustua Facebookin aluekohtaisiin vannetanssiryhmiin. Myös HoopDance Suomi -ryhmässä voi kysellä vannetanssiseuraa kotipaikkakunnaltaan. Näin voit saada treeniseuraa ja tutustua uusiin ihmisiin.

Voit halutessasi järjestää paikkakunnallasi jameja yksin tai yhdessä muiden vannetanssijoiden kanssa. Kesällä jamit on helppo pitää ulkona: tarvitsette vain muutaman lainavanteen sekä halutessanne jonkin äänentoistolaitteen ja musiikkia. Jameja voi mainostaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai katumainosten avulla. Jamit voi järjestää myös jonkin paikallisen tapahtuman tai markkinoiden yhteydessä, jolloin osallistujien saaminen paikalle on erityisen helppoa. Tapahtumaan voi myös tarjota vannetanssiesitystä, jos esiintyminen sattuu kiinnostamaan. 🙂

Vanteet

Jameja varten tarvittavia vanteita voit ostaa valmiina tai tehdä helposti itse. Paikallisesta rautakaupasta (esim. Starkista) voi löytyä vesiputkea, liittimiä ja sähköteippiä. Katso tarkempaa tietoa vanteenteko-ohjeestamme.  

Tilat

Kun syksy saapuu, niin sisätilat kutsuvat.  Kannattaa kysellä tiloja hyvissä ajoin esimerkiksi kouluilta, nuorisotaloilta, kuntosaleilta ja työväentaloilta. Tilan voi saada käyttöönsä jopa ilmaiseksi, mutta tällöin tilojen varaamiseen saattaa tarvita paikallisen yhdistyksen. Maksullisen tilan vuokra pysyy kohtuullisena, jos sen jakaa ison porukan kesken.

Armi Ruoho