Turvallisen tilan periaatteet / Safe space principles

Turvallisen tilan periaatteet

Turvallisen tilan periaatteita noudatetaan kaikessa Vannetanssiyhdistyksen toiminnassa, johon kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Emme hyväksy homo- tai transfobiaa, seksismiä, rasismia, vamman, terveydentilan tai muun ihmisen ominaisuuden perusteella syrjimistä, häirintää tai muuta asiatonta toimintaa.

Periaatteemme ovat keskinäinen arvostus ja toisten yksityisyyden kunnioitus. Ethän oleta tai yleistä. Ethän määritä muiden sukupuoli-identiteettiä, seksuaalista suuntautumista tai muuta taustaa. Jokaisella on oikeus määritellä itsensä – tai olla määrittelemättä. Jokainen saa päättää, millä nimellä ja pronominilla tulee kutsutuksi.

Ollaan rakentavia, ymmärtäviä ja reiluja, jotta jokainen uskaltaa puhua luontevasti ja avoimesti. Kaikille termit eivät ole tuttuja tai ne merkitsevät eri asioita. Kysymällä asiat selviävät. Jos erehdyt, pyydä anteeksi ja jatka eteenpäin.

Kunnioita toisten yksityisyyttä, muiden jakamat asiat eivät ole tarkoitettu eteenpäin. Vältä voimakkaiden hajusteiden käyttöä tullessasi jameihin, niin kaikkien on helpompi hengittää.

Kunnioitetaan kehoja ja toisten omaisuutta, eikä kosketa toiseen tai toisen omaisuuteen ilman lupaa. Ethän julkaise tai ota kuvia ilman kuvassa olevien lupaa.

Jos koet tai todistat syrjintää, ahdistelua, kiusaamista tai uhkaa, ota rohkeasti hihasta jotakin yhdistyksen henkilöistä, niin selvitetään asia yhdessä.

 

Safe space principles

Safe space principles are obeyed in all The Finnish Hoopdance Associations events, to where everyone are welcome to participate just as they are. We do not accept queer or transphobia, sexism, racism, or discrimination nor harrassment based on disabilities, health issues, or other qualities of an individual.

Our principles are mutual respect and respecting everyones privacy. Do not assume or generalize. Do not define anyones gender identity or sexual orientation or other backround details for them. Everyone has a right to define them selves or not define them selves at all. Everyone are free to choose what pronouns they wan’t to be called by.

Let’s be constructive, understanding and fair to each other, so everyone feels safe to express them selves openly. All terms aren’t familiar to all of us and might mean different things to different people. Asking helps to understand and brings people to ”same page”. If you make a mistake, apologize and continue. Respect the privacy of others. If someone shares something personal, don’t tell it forward.

Avoid using strong perfumes when you come for example hoop jams, so everyone can breath freely.

Respect bodies and property of others, don’t touch anyone or their belongings without a permission.

Do not publish photos of others without a permission.

If you experience discrimination, harassment, bullying or threat, do contact someone from The Finnish Hoopdance Assocciation so we can clear things out together.